Suksesi i vërtetë

Mos e humb jetën tënde duke u munduar t’i bindësh të tjerët se je i suksesshëm. Thuaju atyre që je i dështuar, të gjithë do të besojnë. E pastaj jeto jetën tënde ashtu si duhet,...

Dhimbja e dhëmbit

Ai që ndjen dhimbje të madhe në dhëmbin e tij, mendon se të gjithë ata që kanë dhëmbë të shëndoshë janë të lumtur. (Shakir. O.) Përktheu: Hoxhë Omer Bajrami

Fjalët e njerëzve

Nuk jam bërë pishman për ndonjë gjë më shumë se sa për ditët e kaluara që nuk i jetova si duhet, shkaku i fjalëve të njerëzve. (Nexhib M.) Përktheu: Hoxhë Omer Bajrami

Pro apo kundër Mevludit?!

Çështja e Mevludit sikur dhe shumë çështje tjera, janë të diskutuara në mesin e muslimanëve. E keqja nuk është tek diskutimi i kësaj si temë, por te urrejtja dhe armiqësia e cila krijohet nga diskutimet...

Çdo herë ka pasë burra në këtë popullatë

Çdo herë ka pasë burra në këtë popullatë

Çdo herë ka pasë burra në këtë popullatë, s’ka pasë të shfrenuar që dalin në paradë, ka pasë gra të pastërta edhe me shumë nderë, fëlliqësirat e tilla këtu s’mund të marrin erë! Hoxhë Omer...

Mekka e bukur blue wallpaper

Edhe këtë vit tjerët i përshëndesim

Edhe këtë vit tjerët i përshëndesim, me shumë mall vitin tjetër do e presim, duke e lutur Allahun të na jep mundësi, që ta shijojmë edhe ne atë kënaqësi. Hoxhë Omer Bajrami / (Haxhi)