Ti je shkaktar që ndihma e ummetit vonohet!

Me zemër të plagosur dhe me shpirt të ngushtuar isha duke i shikuar lajmet e muslimanëve, se si po sprovohen ditë pas dite dhe sprovë pas sprove. Duke m’u rrenqethur trupi nga gjendja që shihja...

Oj motër për kënd po zbukurohesh..?

Disa vajza,kur dalin nga shtëpitë,sikur të jenë gjëra të neveritura,të cilat thërrasin në prishje dhe shkatërrim të moralit.E nëse jo,atëherë si mund të komentohet lakuriqësia e tyre rrugëve,saqë thuajse pak gjë nga trupi i tyre...

A lejohet zbukurimi i duarve me këna?

Pyetje: Es-selamu Alejkum. Allahu [subhanehu we teala] ju shpërbleft hoxhë i nderuar për punën tuaj. Deshta të di se a lejohet te vizatohen duart me këna me modele të ndryshme (nëse ato duar nuk ti...

A lejohet të vëndohen dy vathë në një vesh?

Pyetje: Selam Alejkum! A esht haram me i pas femra dy vath me nje vesh?   Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë, Muhamedin (salallahualejhiveselem), mbi...

A lejohet kontakti oral në Islam?

Pyetje: Selamun Alejkum! A lejohet oralja dhe cilat gjera jane te ndaluara gjat mardhenieve intime me bashkeshorten?   Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë, Muhamedin...

Prej cilës moshë është obligim agjërimi?

Pyetje: Selam Alejkum Hoxh i Nderuar. Prej n’sa vjet eshte i domosdoshem agjerimi? Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë, Muhamedin (salallahu alejhiveselem), mbi familjen e...