Suksesi i vërtetë

Mos e humb jetën tënde duke u munduar t’i bindësh të tjerët se je i suksesshëm. Thuaju atyre që je i dështuar, të gjithë do të besojnë. E pastaj jeto jetën tënde ashtu si duhet,...

Dhimbja e dhëmbit

Ai që ndjen dhimbje të madhe në dhëmbin e tij, mendon se të gjithë ata që kanë dhëmbë të shëndoshë janë të lumtur. (Shakir. O.) Përktheu: Hoxhë Omer Bajrami

Fjalët e njerëzve

Nuk jam bërë pishman për ndonjë gjë më shumë se sa për ditët e kaluara që nuk i jetova si duhet, shkaku i fjalëve të njerëzve. (Nexhib M.) Përktheu: Hoxhë Omer Bajrami

Pro apo kundër Mevludit?!

Çështja e Mevludit sikur dhe shumë çështje tjera, janë të diskutuara në mesin e muslimanëve. E keqja nuk është tek diskutimi i kësaj si temë, por te urrejtja dhe armiqësia e cila krijohet nga diskutimet...