Category: Përgjigje

Si duhet të bëhet një darsëm islame?

Pyetje: Esselamu alejkum hoxhe i nderuar. Sipas Sheriatit si duhet te bejm dasmen qofte nga ana e gruas apo nga ana e burrit? Cilat jane dispozitat per nusen me rastin e ceremonise se marteses ne...

A është e vërtetë se toka (nuk) rrotullohet?

Pyetje: Selam alejkum hoxhe i nderuar. Nese mundet me na dhene nje sqarim per token, a rrotullohet apo jo? Si e sqaron Kur’ani kete?   Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet...

A e prishë vjellja agjërimin?

Pyetje: Kam degjuar se vjellja me deshire e prishe agjerimin, ndersa pa deshire jo, por deshta te pyes se a eshte e vertete a jo, a e prishe vjellja agjerimin? Allahu ju shperblefte.

A është i lejuar itikafi për femrat?

Pyetje: Selam Alejkum hoxhe i nderuar: A lejohet femra te shkoj ne itikaf, a kane shkuar grate e te pareve tane? Nese jo, atehere a lejohet te shkojme per ta ruajtur agjerimin? Allahu ju shperblefte...