A pranohet abdesi nëse nuk bën bismilah?

Pyetje: Selamun alejkum Shejh nese nuk ban Bismilah para se me mar abdest a kije Abdest?   Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë, Muhamedin (salallahualejhiveselem),...

Njerëzit e hipokrizisë sot

Njerëzit e hipokrizisë sot

Sa njeriu sot flet me padrejtësi, në emër të drejtësisë islame.. Sa njeriu sot paraqitet burrë, ndërsa e luan rolin e grave.. Sa njeriu sot paraqitet besnik dhe i sinqertë, ndërsa shpifë pa kurrfar turpi..

Sikur fundi s’ekziston

Shikojmë ne gjendjen sot, çka adhurohet përveç një Zot, sa njerëz Zot e kanë dynjanë, sa adhurojnë epshet e paranë.

Sprova më e madhe

Eh kjo jetë me sprova plot, sa fatkeqësi në këtë botë, por sprova më e madhe e umetit, mbetet çdo herë vdekja e Muhamedit.

Shkaqet që shpiejnë në Xhenet

-Teuhidi – Pejgamberi (salallahualejhiveselem) thotë: “Kush dëshmon se nuk ka Zot që meriton të adhurohet pos Allahut, ai person do të hyjë në Xhenet”. Gjithashtu në një hadith tjetër thotë: “Kush dëshmon se nuk ka...